Hozzávalók
• 50 g olaj
• 60 g liszt
• 250 g brokkoli
• só
A mártáshoz
• 100 g reszelt sajt
• 100 g vaj
• 50 g liszt
• 4 dl tej
• 2 dl tejföl
• 2 db tojássárgája
Elkészítése
A brokkolit enyhén sós, forrásban lévő vízben rövid ideig (kb. öt perc) forraljuk, leszűrjük, lecsepegtetjük. A bordaszeleteket megsózzuk, lisztbe mártjuk és kevés olajon mindkét oldalán hirtelen átsütjük, majd kiszedjük. A vajat felolvasztjuk, a liszttel fehér habzásig hevítjük, és felöntjük a forró tejjel, majd simára keverjük, sűrűre fűzzük.
A tejfölt és a tojássárgáját elkeverjük, sózzuk, majd belekeverjük a reszelt sajt felét, és az egészet a tejes alappal egyneművé keverjük. Kivajazott sütőedénybe rakjuk a karajszeleteket, ráhalmozzuk a brokkolit, és bevonjuk a mártással. Tetejét a maradék reszelt sajttal, kevés zsemlemorzsával megszórjuk, és a sütőben világos színűre pirítjuk. Köretként vajban párolt karottát, zöldborsót, vagy bármilyen zöldséget adhatunk, amit szeretünk.