Hozzávalók
• 3 dl tokaji édes szamorodni
• 100 g kristálycukor
• 4 dl tejszín
• 8 db tojássárgája
• szegfűszeg, fahéj, citrom
Elkészítése
8 dl vizet a szegfűszeggel, a fahéjjal és a citrom vékonyan lehámozott héjával felforralunk, majd hozzáöntjük a bort és együtt tovább forraljuk. Közben négy tojássárgáját a cukorral habosra keverünk, a felforralt folyadékból hozzámerve elkeverjük, és a boros vízhez adjuk, állandó keverés közben még egyszer felforraljuk. A tűzről levéve, állandó keverés közben hozzáadjuk a 3 dl tejszínnel elkevert maradék tojássárgáját. A kész levest lehűtjük és hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a maradék tejszínből vert tejszínhabbal díszítjük és meghintjük őrölt fahéjjal.