
![]() |
• 500 g zöldborsó
• 30 g vaj
• 20 g liszt
• 0,5 dl tejszín
• 1 db tojás sárgája
• 200 g friss sóska
• 1 csomó petrezselyem zöld
• só, őrölt fehér bors
Elkészítése
A zöldborsót kifejtjük, megmossuk, és fél liter hideg sós vízben vagy maradék húslevesben feltesszük főni. Amíg a borsó fő, a sóskát megtisztítjuk folyó vízben megmossuk, lecsepegtetjük, és vékony metéltre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, a lisztet hozzáadva világos rántást készítünk, amelybe belekeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet. A tojássárgáját a tejszínnel elkeverjük. Ha a borsó majdnem megpuhult, a rántással berántjuk és készre főzzük. A tűzről levéve kissé kihűtjük, majd szitán áttörjük, felforraljuk. Az előző levesnél leírt módon a tejszínnel elkevert tojássárgáját hozzáadjuk Tálaláskor a csésze aljára helyezzük a vékony metéltre vágott sóskát, rámerjük a levest és forrón tálaljuk.
PMS és fogamzásgátlás
0 seconds of 4 minutes, 59 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Keyboard Shortcuts
Shortcuts Open/Close/ or ?
Play/PauseSPACE
Increase Volume↑
Decrease Volume↓
Seek Forward→
Seek Backward←
Captions On/Offc
Fullscreen/Exit Fullscreenf
Mute/Unmutem
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Seek %0-9