Hozzávalók:
Tészta:
Kattints a képre! |
• 150 g margarin
• 175 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 5 tojás (közepes méretű)
• 100 g liszt
• 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
• 100 g őrölt mogyoró
Töltelék:
• 200 g vörös áfonya (vagy áfonyalekvár)
Máz:
• 200 g étcsokoládé
• 1-2 evőkanál olaj
• 25 g fehér csokoládé
Elkészítés:
A csokoládét felaprítjuk és a 2/3 -át vízfürdőben megolvasztjuk. A margarint a cukorral és a vanillincukorral elkeverjük. Végül a felolvasztott csokoládét is belecsurgatjuk. Mindegyik tojást fél percig keverjük hozzá. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és kis adagokban a masszába szitáljuk. A mogyorót rövid ideig belekeverjük, majd a maradék csokoládédarabot is hozzáadjuk. A tésztát egy levehető szélű tortaformába (átmérő: 26 cm, csak az alját vajazzuk ki) öntjük, elegyengetjük és megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 170 fok (előmelegítve)
Légbefúvás: kb. 150 fok (nem előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (nem előmelegítve)
Sütési idő: kb. 65 perc
Sütés után a süteményt szedjük ki a formából, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd vágjuk vízszintesen három lappá.
Kattints a képre! |
A csokoládét felaprítjuk, az olajjal vízfürdőben felolvasztjuk, és jól elkeverjük. Egy másik tálkában a fehér csokoládét is felolvasztjuk vízfürdőben. A tortát először a sötét mázzal vonjuk be, a fehér csokoládét töltsük kis tölcsérbe és cseppentsük a sötét csokoládéba, majd egy fogpiszkálóval vagy gyufaszállal (közben állandóan megtisztogatva) formáljunk belőle mintákat.