Hozzávalók:
Tészta:
Kattints a képre!
• 300 g szilva (vagy kompót szilva, lecsöpögtetve 250 g)
• 150 g margarin vagy vaj
• 125 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1/2 citrom reszelt héja
• 3 tojás (közepes méretű)
• 175 g liszt
• 25 g Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
• 2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Feltét:
• 100 g szilvalekvár
• 150 g lehűtött tejszín
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
• 50 g marcipánmassza
• 50 g folyékony tejszín
Ezenkívül:
• 2-3 szilva a díszítéshez
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, kimagozzuk, és kis kockákra aprítjuk. A margarint vagy vajat egy keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a citromhéjat, és kézi robotgéppel addig keverjük, amíg egy sűrű, egynemű masszát nem kapunk. Mindegyik tojást egy percig keverjük hozzá. A lisztben elvegyítjük a sütőport és a Gustint, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton jól elkeverjük. A tésztát egy levehető szélű tortaformába öntjük (átmérő: 26 cm, csak az alját vajazzuk ki), elegyengetjük, rászórjuk a szilvakockákat és megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légbefúvás: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40 perc
Sütés után a süteményt kiszedjük a formából és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk.
Az alsó lapot egy tortatálra helyezzük, szilvalekvárral megkenjük, ráhelyezzük a felső lapot, és kicsit megnyomkodjuk. 150 g hideg tejszínt a vanillincukorral és a habfixálóval kemény habbá verünk. A marcipánt felkockázzuk, és 50 g folyékony tejszínnel egy magas falú edényben jól elkeverjük, utána adjuk csak a felvert habhoz. A marcipános tejszínt egy nyomózsákba töltjük, és 10 mm-es fejjel dekoratívan a süteményre nyomjuk.
A díszítéshez megmossuk a szilvát, szárazra töröljük, félbevágjuk és kimagozzuk. Vékony szeletekre vágjuk, ízlésesen a süteményre helyezzük és fogyasztásig hideg helyen tároljuk.