Töltött körte
Hozzávalók:
• 4 nagy körte
• 1 nagy csésze Nutella
• 10 dkg darált mogyoró
• 5 szem szegfűszeg
• 2 evőkanál cukor
• 1 evőkanál citromlé
• 10 dkg túró
• 2 evőkanál porcukor
• 1 késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítése
A körtéket félbevágjuk, magházukat kiemeljük, és szegfűszeges, cukros, citromos vízben néhány percig főzzük. Kiszedjük, lecsepegtetjük. Közben a túrót kikeverjük fahéjjal, a porcukorral és a Nutellával. A kikevert krémmel megtöltjük a fél körtéket, és a tetejüket darált mogyoróval megszórjuk.
Rakott piskótafalatkák
Hozzávalók:
• 50 dkg piskótatallér
• 1 pohár Nutella
• 4 evőkanál Mascarpone sajtkrém
• apró gyümölcs szemek
Elkészítése
A piskóta tallér egyik felét megkenjük Nutellával, és két-két tallért összeragasztunk (szobahőmérsékletű Nutellával dolgozzunk, majd az összerakott tallérokat tegyük hűtőbe megdermedni). A Nutellát kikeverjük a Mascarpone sajtkrémmel és nyomózsákba töltve a falatkák tetejére rózsákat nyomunk. Apró gyümölcs szemekkel díszítjük, és kávé mellé kínáljuk.