Vőlegénytorta
Hozzávalók:
• 1 csomag babapiskóta
• 350 g Nutella
• 1 doboz Mascarpone krém
• 1 dl rum
• 10 dkg barackíz
• 4 dl tejszín
• 4 csomag vaníliás cukor
• 15 dkg birsalmasajt
Elkészítése
A barackízt rummal és 1 dl vízzel kikeverjük. A babapiskótákat belemártogatjuk, és egy kerek üvegtál alját kirakjuk vele. A Nutellát kikeverjük a Mascarpone krémmel, és megkenjük a piskótaréteget. Erre az előző módon piskótát teszünk, megkenjük a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal, megszórjuk apró kockára vágott birsalmasajttal. Ismét a piskóta következik, és addig rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak. Tetejét ízlésesen díszítjük, és behűtjük, majd cikkekre vágva kínáljuk.
Nutellával töltött banán tejberizzsel
Hozzávalók:
• 4 banán
• 4 evőkanál Nutella
• 4 adag tejberizs
• 1 zacskó vaníliás cukor
• tejszínhab és mogyoró a díszítéshez
Elkészítése
A meghámozott banánokba hosszában kb. kisujjnyi mélyedést vájunk kiskanállal. A kivájt banánhúst elkeverjük a Nutellával. A tejberizsbe keverjük a vaníliás cukrot és négy hosszúkás tálacskába elosztjuk. Mindegyik tálra egy-egy banánt fektetünk, megtöltjük Nutellával, tejszínhab rózsákat nyomunk a tetejére és durvára vágott mogyoróval megszórjuk.