Mindig forró, sós vízben főzzük ki a tésztákat
A főzendő mennyiséget ne egyszerre tegyük a forrásban lévő vízbe
Amíg a víz ismét felforr, néha keverjük meg, nehogy leragadjon az edény aljára
Az edény méretét helyesen válasszuk meg. A tészta többszörösére duzzad a főzés során, vigyázzunk nehogy főzés közben kifusson a víz.
A felforralandó víz mennyisége legalább a főzendő tészta ötszöröse legyen.
A megfőzött tésztát mindig öblítsük le bő vízzel. Ezzel a művelettel eltávolítjuk felületéről a főzés közben kicsapódó keményítőt, és így nem lesz ragacsos”.
A leöblített tésztát célszerű valamilyen felmelegített zsiradékban olaj, margarin, vaj átforgatni.
A készen vett tészták főzésénél a csomagoláson lévő felhasználási javaslatot be kell tartani.