Hozzávalók:
20 dkg csokoládé
1 evőkanál instant kávé
3 evőkanál víz
3 dkg vaj
4 tojás
8 dkg dió
A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd a vízzel és a kávéporral kis lábasba tesszük, és vízgőzben sima krémmé főzzük. Hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük. Levesszük a tűzről, és a tojássárgákat is hozzáadjuk. A diót durvára vágjuk (néhány gerezdet félretszünk), és a krémhez keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk. Üvegkelyhekbe töltjük, és dióval díszítjük. Tálalásig hűtőbe állítjuk.
2268 kcal (9525 kJ)
Jó tudni
A csokoládé akkor áll el sokáig, ha hideg helyen tartjuk. Könnyen megolvaszthatjuk, ha előtte kis darabokra tördeljük.
Fortély
Vigyázzunk, nehogy a dió avas legyen, mert elronthatja az ételt!
További receptek a Fakanál
decemberi számában!