Hozzávalók:
|
Kattints a képre! |
Tészta:
• 200 g liszt
• 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
• 10 g kakaó
• 100 g őrölt dióbél
• 125 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1/2 csapott teáskanál fahéj
• 1 tojás (közepes méretű)
• 125 g vaj vagy margarin
Ezenkívül:
• 100 g fehér csokoládé
Elkészítése:
Tészta: A lisztben elvegyítjük a sütőport és a kakaót, és egy keverőedénybe szitáljuk. A többi hozzávalót is hozzáadjuk, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) addig verjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába tekerjük, és legalább 1 órára hideg helyre tesszük. A tésztát négy részre osztjuk, és mindegyik részt kb. 24 cm hosszú hengerré formázzuk és 1 cm-es darabokra vágjuk. (A többi tésztát eközben továbbra is hideg helyen tároljuk.) A kis darabokból 6 cm hosszú kifliket formálunk és egy kizsírozott, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 fok (előmelegítve)
Légbefúvás: kb. 180 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc
A süteményeket a papírral együtt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A csokoládét felaprítjuk és vízfürdőben felolvasztjuk, egy papírtölcsérbe töltjük, és ezzel díszítjük a kifliket.
DIABETIKUSOKNAK:
A 125 g cukrot diabetikus édesítőszerrel helyettesítjük, a Vanillincukrot elhagyjuk. A fehér csokoládét diabetikus étcsokoládéval helyettesítjük.