Hozzávalók:
Kávékrém:
• 150 ml víz
• 3 teáskanál őrölt kávé vagy kakaóval
Kattints a képre! |
• 1 tasak Dr. Oetker Csokoládépuding
• 80 g cukor
• 200 g vaj
• 25 g kókuszzsír vagy margarin
Tészta:
• 300 g liszt
• 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
• 100 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1 pohár tejföl (20% zsírtartalmú)
• 150 g vaj vagy margarin
Morzsalék:
• 150 g liszt
• 80 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1 késhegynyi fahéj
• 100 g vaj vagy margarin
Ezenkívül:
• kevés Dr. Oetker Vaníliaízű Porcukor
• kevés kakaó
Elkészítése:
Tészta: A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. A többi hozzávalót is belekeverjük, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd magas fokozaton addig verjük, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Fóliába tekerve legalább 30 percre hideg helyre tesszük.
A hideg tésztát 4 részre osztjuk úgy, hogy az első rész a negyedével több legyen, mint a többi, hogy a csillaglapok végül egyforma nagyságúak legyenek. Mindegyik részt – kezdjük a nagyobbal – egy sütőpapíron kinyújtjuk, egy kb. 28 cm átmérőjű kört formálunk és sablon segítségével csillag alakúra vágjuk. A levágott részeket mindig a következő résszel használjuk fel.
A csillagokat egyenletesen megszórjuk a morzsalékkal, a sütőpapír segítségével egy tesibe helyezzük és egymás után megsütjük. A maradék tésztát kinyújtjuk és tetszőleges formákat, pl. hold, csillagok, szaggatunk ki belőle. Szintén sütőpapíron sütjük meg a formákat is.
Légbefúvás: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc, a kis formáknál kb. 10 perc
A tortalapokat és a formákat a sütőpapírral együtt kivesszük a tepsiből, és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.