Hozzávalók
2 fej vöröshagyma
2 póréhagyma
2 dl víz
3 dkg vaj
8 főtt tojás
a mártáshoz:
4-4 dkg vaj és liszt
5 dl tej
2 tojássárgája
7,5 dkg reszelt sajt (ementáli, gouda)
szerecsendió, őrölt bors, só
A vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórénak csak a fehér részét használjuk, azt vékonyan felkarikázzuk. Az összes hagymát a vajban megfuttatjuk, majd a vízzel felöntjük, és puhára főzzük. A tojásokat felkarikázzuk. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről, és a sajt felét belekeverjük. Tűzálló tálba tesszük a hagymát, erre fektetjük a tojáskarikákat, és a mártással leöntjük. A maradék sajttal megszórjuk, és sütőben pirosra sütjük.
509 kcal (2137 kJ)/adag
További receptek a Fakanál januári számában!