Pikáns grillezett hal
Hozzávalók
8 tonhalfilé (7 dkg-osak);
a marináláshoz:
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 szem bors,
1 kis csípős pirospaprika,
vegeta,
2 dl fehérbor,
2 citrom leve;
a szószhoz:
2 dl paradicsomlé,
2-2 evőkanál kapribogyó és
apróra vágott petrezselyem, őrölt bors, só.
A marináláshoz a hagymákat és a fokhagymát apróra vágjuk. A borsot durvára törjük. A csípős paprika magjait meg ereit kivágjuk, húsát felkockázzuk. A halszeleteket tálra tesszük, a hagyma- és fokhagymadarabokkal körberakjuk, a Delikát Grill fűszerkeverékkel megszórjuk, mellétesszük a paprikát, a borsot, majd a citromlevet és a bort is köréöntjük.
Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük, közben többször megfordítjuk. Két óra múlva kivesszük, lecsöpögtetjük, megsózzuk, és oldalanként 3-5 percig grillezzük vagy barbecue-sütőn sütjük. A paradicsomlét felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kaprit, a petrezselyemet, és sóval, borssal ízesítjük. A szósszal leöntve, forrón tálaljuk.
Grillezett kalács sárgabarackkal
Hozzávalók
1 kalács,
4 dkg Linco Family margarin,
1 kávéskanál őrölt fahéj,
3 evőkanál cukor,
4 szelet kalács (1 cm vastagra vágva),
2 érett nektarin.
A margarint a fahéjjal és 1 evőkanál cukorral habosra keverjük, ezzel a kalácsszeleteket mindkét oldalunkon megkenjük. A nektarinokat megmossuk, kettévágjuk, magjaikat kiszedjük, és minden darabot kettévágunk. A szeleteket a maradék cukorral megszórjuk, és a kalácsszeletekkel együtt oldalanként 2-3 percig grillezzük. A szeleteket tányérokra tesszük, a nektarindarabokat a tetejükre rendezzük, és rögtön kínáljuk.
Tipp
Különlegesen finom lesz, ha tejszínhabot nyomunk a szeletek tetejére, vagy 1-1 gombóc vaníliaízű fagylaltot teszünk rá.
Fortély
Nem törik el a kalács szeleteléskor, ha szikkadt darabokkal készítjük.