Hozzávalók:
15-20 dkg meggy
5 dkg reszelt ementáli sajt
10 dkg juhtúró
1 gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanál őrölt fehér bors
ízlés szerint só
1-2 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A sonkát megdarálom vagy nagyon finomra vágom, és keverőtálba teszem. Hozzáadom a juhtúrót, a megtisztított és zúzott fokhagymát, az őrölt fehér borsot és csipetnyi sót, majd annyi tejföllel keverem össze, hogy kenhető, de ne lágy masszát kapjak.
A szendvicskenyereket megkenem a sonkás-túrós krémmel, belenyomkodom a kimagozott és apróra vágott meggyszemeket, majd a reszelt sajttal meghintem. Grillsütőben vagy előmelegített forró sütőben addig sütöm, amíg a sajtreszelék rá nem olvad a tetejére. Csak addig szabad pirítani, amíg a sajt el nem kezd színesedni!