Hozzávalók
• 300 g füstölt csípős kolbász
• 200 g paradicsom
• 200 g zöldborsó konzerv
• 30 g vaj
• 1l húsleves vagy leveskockából készített leves
• 100 g csemege kukorica konzerv
• 50 g vöröshagyma
• só, őrölt bors, csípős fűszerkeverék
Elkészítése
A kolbászt melegvíz alá tartjuk, mert így a bőre könnyen eltávolítható, ezután vékony szeletekre daraboljuk. A vöröshagymát tisztítás után finomra vágjuk. A paradicsomot pár másodpercre forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk és felkockázzuk. A konzervzöldségeket leszűrjük, levét meghagyjuk és a húsleveshez vagy a kockából készített léhez adjuk.
Megfelelő nagyságú lábasban a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, beletesszük a szeletelt kolbászt és 10-15 percig együtt pirítjuk. Beletesszük a lecsurgatott zöldségeket, elkeverjük, majd a húslevessel felengedjük, — ha szükséges sózzuk — és fűszerezzük borssal, fűszerkeverékkel, az egészet összeforraljuk.