Hozzávalók:
• 3 sárgarépa
• 2 burgonya
• 20-20 dkg karfiol, zöldbab és garnélarák
• 4 retek
• 10 dkg zöldborsó
• 5-5 dkg spenót és vaj
• 2-2 dl tej és tejszín
• 1 tojássárgája
• 2-2 evőkanál liszt és apróra vágott kapor
• KNORR Delikát Extra Ételízesítő
• őrölt bors
A répákat és a burgonyákat kis kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A zöldbabot felaprítjuk. A retket felkarikázzuk. Minden előkészített zöldséget és a zöldborsót 5 dl vízzel lábasba teszünk, Delikát Extrával és borssal ízesítünk. Felforraljuk, majd kislángon 20 percig főzzük. Közben a spenótot megmossuk, megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Serpenyőben 5 percig pároljuk, majd 3 evőkanál főzőlét adunk hozzá. A vajban világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel felöntjük, majd a maradék főzőlét is hozzáadjuk. Felforraljuk, a zöldségekhez öntjük, és összeforraljuk. Újra felforraljuk. Levesestálba tesszük a tojássárgáját, a tejszínt, a rákokat, a kaprot, majd gyorsan keverve ráöntjük a kész zöldséglevest. Tálkákban, kaporral megszórva, forrón tálaljuk.
415 kcal (1743 kJ)/adag
Tipp
Vajas pirítóssal és retekkarikákkal kínáljuk.
További receptek a Fakanál februári számában!