Hozzávalók
• 500 g burgonya
• 250 g póréhagyma
• 400 ml csirkehúsleves
• margarin a pároláshoz
• só, frissen őrölt bors, currypor és szerecsendió
• 400 g friss krémsajt
• 1 csokor petrezselyem
• 4 szelet toast-kenyér (a héját leszedjük, és kerek formákat szúrunk ki belőle)
• 150 g zöldfűszerekkel ízesített sajtkrém
Elkészítése
A burgonyát hámozzuk, majd mossuk meg, vágjuk nagyobb kockákra, és sós vízben főzzük puhára. A burgonya felét szűrjük le, és tartsuk melegen. A másik feléből készítsünk pürét, és szintén tartsuk melegen.
Míg a krumpli fő, tisztítsuk és mossuk meg a póréhagymát. Karikázzuk fel, majd a hagymakarikákat kevés vajon pároljuk meg. Curryporral fűszerezzük. Öntsük fel a csirkehúslével, és mérsékelt tűzön, kb. 20 percig főzzük.
Ha póréhagyma megpuhult, adjuk hozzá a burgonyakockákat és a pürét, olvasszuk fel a még forró, de már nem lobogó levesben a friss krémsajtot, majd a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemmel ízesítsük. A leveshez a toast-kenyeret kínáljuk, amelyet előzőleg vastagon megkentünk a sajtkrémmel, és néhány perc alatt grillsütőben átmelegítettünk.