Hozzávalók:
A töltelékhez:
• 600 g kelbimbó
• 1/2 l zöldségleves (kockából)
A tésztához:
• 150 g búzaliszt
• 100g zabpehely
• 15 g friss élesztő
• 1/2 l tej
• 1 tojássárgája
• 30 g vaj
• 1/2 kk só
• 1 kk. cukor
Az öntethez:
• 4 tojás
• 120 g zsíros szalonna
• 125 ml édes tejszín
• 50 g reszelt parmezán
• só, bors, szerecsendió
Elkészítése:
Készítsük el az élesztős tésztát: az élesztőt oldjuk fel a langyos tejben, majd fokozatosan adjuk hozzá a többi szobahőmérsékletű hozzávalót, gyúrjuk össze, és fedő alatt, meleg helyen kelesszük 30 percig.
Közben mossuk, és tisztítsuk meg a kelbimbót. A kelbimbók szárát kereszt alakban vágjuk be, majd a zöldséglevesben pároljuk meg. Kb. 20 perc múlva szedjük ki a kelbimbót a levesből, és hűtsük ki.
Az öntethez egy tálban keverjük össze a tojást a tejszínnel, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, majd adjuk hozzá a parmezánt és a kockára vágott szalonnát.
A megkelt tésztát simítsuk a kizsírozott formába, terítsük el rajta a lecsepegtetett kelbimbót, locsoljuk meg a tojásos tejszínnel, és előmelegített sütőben, 220 oC-on 30 perc alatt süssük át.