Hozzávalók (6 személyre)
a tésztához:
• 2-2 ek. élesztőpor és vaníliáscukor
• 2-2 dl víz és tej
• 2 tojás
• 1 banán
• 1 ek. olvasztott vaj
a töltelékhez:
• 20-20 dkg áfonya és málna
• 10 dkg eper
• 2 ek. porcukor vagy méz
Elkészítése:
A lisztet és az élesztőt keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot. A közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük lassan a tej felét, majd a tojássárgákat is beledolgozzuk, végül a maradék tejet és a vizet is a tésztába keverjük. 1 óráig állni hagyjuk. A banánt meghámozzuk, húsát összetörjük, 2 percig sütjük a vajban, majd a tésztába keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is a masszához adjuk. Kiolajozott serpenyőben 12 palacsintát sütünk, és forró vízzel telt edény fölött melegen tartjuk, míg mindegyik elkészül.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A palacsintákra gyümölcsöt halmozunk, és ízlés szerint porcukorral vagy mézzel a tetejüket megszórjuk vagy meglocsoljuk.