Hozzávalók (6 személyre):
• 2 tojás
• 2-2 evőkanál cukor és olaj
• 3 dl tej
• 1 citrom
• só
a krémhez:
• 3 citrom
• 3 tojás
• 20 dkg cukor
• 7,5 dkg vaj
a díszítéshez:
• porcukor
Elkészítése:
A citrom héját a liszttel, a tojásokkal, csipetnyi sóval, a cukorral, az olajjal és a tejjel simára keverjük. Lefedjük, és 30 percig állni hagyjuk. Kiolajozott serpenyőben 12 palacsintát sütünk. A krémhez a tojásokat, a cukrot, a citromok levét és reszelt héját kislábasban simára keverjük, majd kislángon sűrűre főzzük. Szitán áttörjük, és a vajjal simára keverjük. Kivajazott tortaformába alulra palacsintát teszünk, krémmel megkenjük, erre újabb palacsinta, majd krém jön. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsinta kerüljön. Forró sütőben átsütjük, kihűtjük, és tálra borítjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Fortély
Ha túl vastagnak találjuk a palacsintákat, keverjünk a masszához annyi vizet, amennyi szükséges (de sosem tejet)!