Hozzávalók:
• 1 doboz Dr. Oetker Vakondtúrás Torta
• 100 g lágy margarin
• 1 tojás (közepes méretű)
• 3 tojássárgája (közepes méretű tojásból)
• 50 ml tej
• 3 tojásfehérje (közepes méretű tojásból)
• 50 g porcukor
• 100 g szeletelt mandula
• csokoládédarabok (a dobozban megtalálható)
Krém:
• 500 ml tejszín
• 2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
• krémpor (a dobozban megtalálható)
• 100 ml hideg víz
Elkészítés:
A meggyet egy szitában jól lecsöpögtetjük.
A dobozból a tészta alapport, a margarint, a tojást, a tojássárgáját és a tejet egy keverőedénybe helyezzük, és kézi robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig jól elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a porcukrot hozzáadjuk. A tésztába óvatosan belekeverjük a felvert habot, a mandulát és a csokoládédarabokat (egy púpozott evőkanállal tegyünk félre a díszítéshez). A tésztát egy levehető oldalú tortaformába öntjük (26 cm, az alját vajazzuk ki), elegyengetjük, és a meggyet egyenletesen rászórjuk.
Alsó és felső sütés: kb. 170 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 150 fok (előmelegítés nélkül)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: kb. 60 perc
Sütés után a forma oldalát lecsatoljuk, a tésztát leválasztjuk az aljáról, de nem vesszük le róla, hanem azon hagyjuk kihűlni.
Krém:
A tejszínt a habfixálóval felverjük. A dobozból a krémport és a hideg vizet egy keverőtálban habverővel kb. fél percig simára keverjük, majd óvatosan, két részletben belekeverjük a felvert tejszínt is. A krémet egy nyomózsákba töltjük (ha nem rendelkezünk nyomózsákkal, akkor vágjuk ki egy műanyag zacskó sarkát, miután beletöltöttük a krémet), és környomófejjel jó szorosan egymás mellé „sipkákat” nyomunk a tésztalapra. A maradék csokoládédarabkával megszórjuk, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Kérdéseiddel fordulj Mariannához, a Dr. Oetker Mesterkonyha szakértőjéhez!