Hozzávalók:
Gyúrt tészta:
• 125 g liszt
• 1/2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
• 60 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 80 g lágy vaj vagy margarin
Piskótatészta:
• 30 g vaj
• 4 tojás (közepes méretű)
• 120 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1/2 citrom reszelt héja
• 100 g liszt
• 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Vaníliatöltelék:
• 1 tasak Dr. Oetker Vaníliaízű Puding krém süteményekhez és tortákhoz
• 200 ml tej
Bogyótöltelék:
• 1 tasak Dr. Oetker Zselépor erdeigyümölcs
• 200 ml meggylé
• 200 g vegyes fagyasztott erdeigyümölcs
Tejszínkrém:
• 100 g cukor
• 3 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• 1/2 citrom reszelt héja
• 50 ml gyümölcspálinka
• 500 ml lehűtött tejszín
• 1 tasak Dr. Oetker Zselatin
Díszítés:
• 1 tasak Dr. Oetker Piros tortazselé
• 300 ml meggylé
Elkészítése:
Bogyótöltelék:
A zseléport 4 evőkanál gyümölcslével simára keverjük. A maradék gyümölcslevet a gyümölccsel felforraljuk, levesszük a tűzről és belekeverjük a zseléport ügyelve, hogy teljesen feloldódjon. Hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a tésztát.
Gyúrt tészta:
A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőedénybe szitáljuk. A többi hozzávalóval egy konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) sima tésztává dolgozzuk össze. A tésztát egy levehető oldalú tortaforma (28 cm átmérőjű, kivajazott) aljára szedjük, kinyújtjuk, a szélét felcsatoljuk, és villával többször megszurkáljuk.
Alsó és felső sütés: kb. 200 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc
Sütés után a forma oldalát lepattintjuk, a tésztalapot a forma aljától elválasztjuk, de azon hagyjuk kihűlni.
Piskótatészta:
A vajat egy kis edényben megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. A lisztben elvegyítjük a sütőport. A tojásfehérjét a cukorral, a vanillincukorral és a citromhéjjal egy keverőedényben konyhai robotgéppel kemény habbá verjük. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgájákat, majd kézi habverővel óvatosan hozzákeverjük a többi hozzávalót. A tésztát egy levehető oldalú tortaformába (28 cm átmérőjű, az alján kivajazott és sütőpapírral borított) öntjük, és elegyengetjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
Sütés után lepattintjuk a forma oldalát, a tésztát egy sütőrácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni. A papírt lehúzzuk, és vízszintesen félbevágjuk.
A gyúrt tésztalapot egy tálra helyezzük, a Pudingkrémet a tasakon található leírás szerint elkészítjük, és megkenjük vele a tésztalapot. A piskótalap alsó felét a pudingra fektetjük, és óvatosan rányomjuk.
Amikor a bogyótöltelék dermedni kezd, a piskótalapra öntjük, és jól elegyengetjük (kb. 1 cm peremet szabadon hagyunk). A maradék piskótalapot erre fektetjük, és óvatosan rányomjuk.
Tejszínkrém:
A zselatint a gyümölcspálinkával felmelegítjük és hűlni hagyjuk. A tejszínt felverjük a cukorral, a vanillincukorral és a citromhéjjal és belecsurgatjuk a még folyós zselatint.
Egy tortakarikát (kb. 30 cm átmérőjű) a torta köré helyezünk, hogy a karika és a tészta között legalább 1 cm rés maradjon és ráöntjük a tejszínkrémet. Ügyeljünk rá, hogy a krém egyenletesen töltse fel a rést. A tetejét szépen eldolgozzuk, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.