Hozzávalók:
Kevert tészta:
• 50 g lágy vaj vagy margarin
• 50 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• fél narancs reszelt héja (kisméretű)
• 2 tojás (közepes méretű)
• 60 g liszt
• 1/2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
• 50 g őrölt mandula
Ezenkívül:
• 100 g marcipánmassza
• kevés piros ételfesték
• 1 tasak Dr. Oetker ét Tortabevonó
Elkészítése:
Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel felhabosítjuk. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a narancshéjat. Minden tojást kb. 1/2 percig keverünk bele. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a masszához szitáljuk és a legalacsonyabb fokozaton elkeverjük. Végül hozzákeverjük a mandulát is. Két teáskanál segítségével egy teáskanálnyi halmokat helyezünk a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A halmokat félkör alakúra formáljuk és megsütjük.
Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc
A formákat a papírral együtt lehúzzuk a tepsiről és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.