nlc.hu
Gasztro
Katicabogár

Katicabogár

Itt a tavasz, nemsokára találkozhatunk mindenki kedvencével, az aranyos katicákkal. De ha nem érkeznének meg idõben, segíts be nekik!

Hozzávalók:


Kevert tészta:




50 g lágy vaj vagy margarin
• 50 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
• fél narancs reszelt héja (kisméretű)
• 2 tojás (közepes méretű)
• 60 g liszt
• 1/2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
• 50 g őrölt mandula





Ezenkívül:
• 100 g marcipánmassza
• kevés piros ételfesték
• 1 tasak Dr. Oetker ét Tortabevonó





Elkészítése:

Kevert tészta:
A vajat vagy margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel felhabosítjuk. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot és a narancshéjat. Minden tojást kb. 1/2 percig keverünk bele. A lisztben elvegyítjük a sütőport, a masszához szitáljuk és a legalacsonyabb fokozaton elkeverjük. Végül hozzákeverjük a mandulát is. Két teáskanál segítségével egy teáskanálnyi halmokat helyezünk a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A halmokat félkör alakúra formáljuk és megsütjük.





Alsó és felső sütés: kb. 180 fok (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 fok (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

A formákat a papírral együtt lehúzzuk a tepsiről és egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.





Egy mogyorónyi marcipánt félre teszünk. A maradékot a piros ételfestékkel megfestjük, és egy felvágott műanyag zacskóban vékonyra nyújtjuk, majd 24 kört (6 cm átmérőjű) kiszaggatunk. A köröket a tésztaformákra helyezzük, és óvatosan rányomkodjuk. A tortabevonót a tasakon található leírás szerint felmelegítjük. Egy ecset segítségével megkenjük csokoládéval a sütemények alját. Ha megszilárdult, a sütemény felső részének harmadát is bekenjük. A színezetlen marcipánból 24 kis szemgolyót készítünk. A még olvadt csokoládéba nyomkodjuk. A maradék csokoládét egy papírtölcsérbe töltjük és megrajzoljuk a katicabogarak szárnyait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top