Hozzávalók:
50 dkg cseresznye
4 tojás
12,5 dkg cukor
csipetnyi só
8 dkg liszt
6 dkg+ 3 dkg vaj
2,5 dl tej
porcukor
A tojásokat a cukorral és a sóval felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. 6 dkg olvasztott vajat a tejbe keverünk. 1,5 dkg vajjal egy porcelán (agyag) gyümölcstorta-formát kikenünk. A cseresznyét kimagozzuk, leszárítjuk, és a forma aljára szórjuk. Ráöntjük a tésztát, és rámorzsoljuk a maradék vajat. Meleg sütőben készre sütjük. Langyosan, porcukorral megszórva tálaljuk.
2402 kcal (10088 kJ)
Tipp: 1 evőkanál cseresznyepálinkát is keverhetünk a tésztába. Fekete cseresznyével készítsük!