Barackhercegnő
Hozzávalók:
• 550 ml őszibaracklé
• 200 ml száraz pezsgő
• 400 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Zseléfix Extra 2:1
Előkészítés:
Az őszibarackot megmossuk, lecsöpögtetjük, félbevágjuk. A kimagozott gyümölcsből őszibaracklevet készítünk.
Elkészítés:
A gyümölcslevet és a pezsgőt egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a cukor és a Zseléfix keverékét. Nagy lángon – állandó kevergetés mellett – felforraljuk, továbbra is kevergetve legalább 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges eltávolítjuk a habot a tetejéről. Azonnal befőttesüvegbe töltjük.
Tipp:
A gyümölcs helyett használhatunk bármilyen készen kapható őszibaracklevet vagy nektárt.
Vörös szerelem
Hozzávalók:
• 900 g cseresznye
• 100 ml piros szőlőlé vagy meggylé (lehetőleg 100%-os édesítetlen)
• 1/2 tasak Dr. Oetker Citromsav
• 1 tasak Dr. Oetker Zseléfix 1:1
• 800 g cukor
Előkészítés:
A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A felét kettévágjuk, a másik felét péppé aprítjuk.
Elkészítés:
Tipp:
Használhatunk bármilyen készen kapható rostos vörös gyümölcslevet, vagy nektárt is.