Hozzávalók
• 1 fej saláta
• 300 g homár vagy rákhús (konzerv)
• 150 g kagylóhús (konzerv)
• 300 g gomba
• 200 g paradicsom
• 150 g spárga
• 1 csomag kapor
• 0,5 dl borecet
• só, őrölt fehér bors, cukor
Elkészítése
A salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk, tiszta konyharuhával leszárítjuk, és nagyobb darabokra tépjük. A konzerveket lecsurgatjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a paradicsomot cikkekre, a gombát vékony szeletekre vágjuk. A spárgát cukros sós vízben megfőzzük, kihűtjük, lecsepegtetjük, és apróbb darabokra daraboljuk. Az ecetet elkeverjük 1,5 dl vízzel, ízesítjük sóval, fűszerezzük borssal, belekeverjük a finomra vágott kaprot.
Az összevágott anyagokat keverőtálba tesszük, ráöntjük a dresszinget, és óvatosan összekeverjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Pirított zsemleszeleteket vagy friss kenyeret adhatunk mellé.