Hozzávalók:
40 dkg orsótészta
1 piros húsú paprika
2 zsenge újhagyma
3 evőkanál olaj
3 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt sajt
1 csokor bazsalikom
Knorr Delikát Ételízesítő, só
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük. A paprika magját és ereit eltávolítjuk, a húsát apróra vágjuk, és a hagyma fehér szárával együtt, 2 kanál olaj hozzáadásával addig turmixoljuk, amíg pépes lesz. A paradicsomot pár percre forró vízbe tesszük: ha a héja berepedezik, kivesszük, hideg vízbe mártjuk, és meghámozzuk. Két paradicsomot a paprikakrémhez adunk, és még egyszer turmixoljuk. A maradék olajban megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikakrémet, megszórjuk Delikáttal, és nagylángon 5 percig tovább főzzük. A főtt tésztát leszűrjük, a mártáshoz keverjük, és megszórjuk reszelt sajttal, borssal, valamint a megmaradt, felkockázott paradicsommal. Tépett bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Fortély
Az érett paradicsomnak gyakran nagyon sok a leve. Éppen ezért, hogy a mártásunk ne legyen folyós, a paradicsom levét, miután a héját lehúztuk, óvatosan nyomjuk ki.
További receptek a Fakanál októberi számában!