nlc.hu
Gasztro
Spárgasaláta

Spárgasaláta





Hozzávalók:


  • 600 g spárga

  • 10 g cukor

  • 150 g paradicsom

  • 150 g fehér paprika

  • 50 g citrom

  • 1 fej saláta

  • 1 cs petrezselyemzöld

  • 3 cl olíva- vagy tökmagolaj

  • só, őrölt bors


    A spárgát megtisztítjuk, majd kötegbe kötve sós-cukros vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy kissé kemény maradjon. Ha kész, a főzővízből kivesszük, lehűtjük, a kötözőanyagot eltávolítjuk és 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Amíg a spárga fő, a paradicsomot gerezdekre, a paprikát karikára, a salátát metéltre, a petrezselymet finomra vágjuk.

    A citrom levéből, sóval, borssal és az olajjal öntetet készítünk. Az összevágott alapanyagokat üvegtálba tesszük, ráöntjük az öntetet, összekeverjük és hűtőbe tesszük az étkezésig.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top