Hozzávalók
a palacsintához
• 125 g túró
• 100 g liszt
• 2 db tojás
• 20 g kristálycukor
• 2,5 dl tej
a töltelékhez
• 500 g eper
• 50 g porcukor
• 0,5 dl eperlikőr
a sütéshez
• margarin
a szóráshoz
• porcukor
Elkészítése
Az epret átválogatjuk, jól megmossuk, lecsepegtetjük, és egy tálban megcukrozzuk, a likőrrel meglocsoljuk, majd állni hagyjuk. A palacsintához a lisztet az áttört túróval, a cukorral, a tojással összekeverjük, majd a tejjel egyneműsítjük. Serpenyőben, kevés olvasztott margarinnal megsütjük a palacsinták mindkét oldalát. Tálaláskor a palacsinták egyik felére rakjunk az eperből, hajtsuk rá a másik felét és szórjuk meg porcukorral. Hasonlóképpen készíthetünk bármilyen gyümölccsel töltött palacsintát is.