Hozzávalók (6 személyre)
• 50 dkg krémsajt vagy friss sajt
• 10-10 dkg cukor és őrölt mandula
• 1 dl tejszín
• 20 dkg eper
• 30 db babapiskóta
a sziruphoz:
• 2,5 dl víz
• 15 dkg cukor
• 2 ek. mandula- vagy eperlikőr
a díszítéshez:
tejszínhab
Elkészítése:
A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk. A sajtot, a cukrot és az őrült mandulát habosra keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mandulás krémbe forgatjuk. A feloldott zselatint is belekeverjük. Charlotte-formát alufóliával kibélelünk. A vízzel, a cukorral és a likőrrel szirupot főzünk. 8 babapiskótát gyorsan megmártunk a szirupban, majd csillag alakban befedjük velük a forma alját. A többi babapiskótát is a szirupba mártjuk, majd körben, állítva kirakjuk velük a forma széleit.
Néhány apróra tört babapiskótát is a krémbe keverünk. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, néhány szép darab kivételével kis darabokra vágjuk, és ezt is a masszához adjuk, végül a krémet a babapiskóták közé simítjuk. A tetejére szirupba mártott babapiskótákat teszünk csillag alakban. A formából tálra borítjuk, a félretett eperszemekkel és tejszínhabrózsákkal díszítjük.