Hozzávalók:
• 5 dl tej
• fél tasak vaníliáscukor
• 3 tojás
• csipet só
• 6 dkg cukor
• 4 dkg kukoricakeményítő
• 3 ek. narancslikőr
• 40 dkg eper
• 2 ek. mandulaforgács
• tejszínhab
Elkészítése:
A tejet a vaníliáscukorral felforraljuk. 2 tojássárgáját 1 tojással és a cukorral habosra keverünk, lassan hozzáöntjük a tejet, majd kislángon újra felforraljuk. 2 percig főzzük, aztán levesszük a tűzről, és kihűtjük.
Amikor már hideg, 1 ek. likőrt keverünk bele. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk. Kelyhekbe töltjük a krémet, mandulaforgáccsal megszórjuk, és tejszínhabot nyomunk a tetejére.