1. Szezámmagos kifli
diós sajttal és retekkel
2 kiflit hosszában kettévágunk, majd salátalevelekkel megrakjuk. Erre diós sajtszeleteket teszünk, és retekkarikákkal befedjük.
Variáció:
1 kávéskanál tormakrémet és 1 merőkanál tejszínt simára keverünk, ezzel megkenjük a kifliket, a diós sajt helyett pedig köményes sajtot teszünk a tetejükre.
2. Ricottával és uborkával töltött kifli
4 magos kiflit kettévágunk. 10 dkg ricottát, 1-1 evőkanál snidlinget és apróra vágott kaprot habosra keverünk. Sóval, borssal ízesítjük, majd 2 evőkanál uborkakockát adunk hozzá. A kiflikre kenjük a krémet, és kaporszállal díszítjük.
Variáció
Ricotta helyett friss sajtot vagy sajtkrémet is használhatunk, az uborka helyett pedig retekkarikákkat.
3. Szezámos kifli sonkával és spárgával
4 szezámmagos kiflit kettévágunk, és megvajazzuk. 4 szelet főtt sonkát és néhány szál spárgát (konzerv) a tetejére rakunk. Végül főtt tojáskarikákkal befedjük.
Variáció
Spárga helyett tehetünk a kiflikbe apróra vágott articsókaszíveket is.
4. Kifli camembert sajttal és zellerrel
4 kiflit kettévágunk. Mindegyikre vékony szelet camembert sajtot majd zellerszeleteket teszünk, és piros színű paprikacsíkokkal befedjük.
Variáció
Kígyóuborka-karikákkal és zöld meg piros színű paprikával gazdagíthatjuk.
5. Sonkakrémes kifli
2 evőkanál majonézt, 1 evőkanál sajtkrémet és fél evőkanál ketchupot simára keverünk. Hozzáadunk 5 dkg felkockázott főtt-füstölt sonkát, 1 csíkokra vágott csemegeuborkát,
1 kis fej apróra vágott hagymát, és sóval, borssal ízesítjük.
4 kiflit kettévágunk, és a krémmel mindet megkenjük.
Variáció Adhatunk hozzá paprikakockákat is.