nlc.hu
Gasztro
Nektarin granita

Nektarin granita

A Granita a szicíliaiak egyik leghíresebb "találmánya" - eredetileg jégkásává hûtött friss citromlé cukorral, és rendkívül üdítõ a tikkasztó melegben. Hát, ha még megspékeljük mézédes nektarinnal...!






Hozzávalók:


• 2 citrom
• 2 kg nektarin
• 2 dl fahéjas cukorszirup
• 1 narancs
• 5 dkg cukor
• a díszítéshez:
• negyedelt őszibarack
• sárga húsú szilva
• ribizli
• mentalevelek


A citromok levét kinyomjuk, és leszűrjük.
A nektarinokat meghámozzuk, kimagozzuk, húsukat felkockázzuk. A gyümölcskockákat a sziruppal, a citromlével és 1,5 dl vízzel robotgéppel sima krémmé keverjük. A krémet 3 cm vastagon mély tányérra simítjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Amint fagyni kezd, villával átnyomkodjuk, hogy kásás állagot kapjunk, ezt félóránként megismételjük. A narancs héját lereszeljük. Kislábasban 1 dl vizet forralunk, majd beletesszük a narancshéjat, és 10 percig állni hagyjuk, végül lecsöpögtetjük. Tálaláskor a kásás állagú granitából fagylaltoskanállal gombócokat veszünk ki, kelyhekbe rakjuk, a gyümölcsökkel és a narancshéjjal megszórjuk. Mentalevéllel díszítjük.
476 kcal (2000 kJ)/adag


Jó tudni
2 óránál tovább ne tartsuk a granitát a fagyasztóban, mert kásás állagát elveszti, és tömbbé fagy össze.






További receptek a Fakanál júliusi számában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top