Hozzávalók:
50 dkg spagetti
20 dkg vékonyan felszeletelt füstölt tarja
2 piros színű paprika
1 csokor petrezselyem
10 dkg spenót
1 fej lilahagyma
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál joghurt
fél kávéskanál őrölt kömény
1 evőkanál balzsamecet
5 dkg edami sajt
őrölt bors, só
A tarját sütőpapírba csomagoljuk, meleg sütőben, rácson megsütjük, és kihűtjük. A paprikákat gőzben 15 percig pároljuk, majd műanyag zacskóba tesszük, és 10 percig állni hagyjuk. A zacskóból kivesszük, meghámozzuk, magjaikat kikaparjuk, húsukat vékonyan felszeleteljük. A spagettit sós vízben kifőzzük. A zsázsát, a spenótot és a hagymát apróra vágjuk. Az olajat simára keverjük a joghurttal, a köménnyel és az ecettel, majd sóval, borssal ízesítjük. A spagettit összekeverjük a petrezselyemmel, a spenóttal, a hagymával, és a paprikával. Az ecetes szósszal meglocsoljuk, és tányérokra adagoljuk. A tarját a tetejére aprózzuk, erre szórjuk a kis darabokra vágott sajtot, és rögtön tálaljuk.
734 kcal (3085 kJ)/adag
További receptek a Fakanál júliusi számában!