Hozzávalók:
30 dkg vöröshagyma
40 dkg cukkini
30 dkg paradicsom
1 csomó petrezselyemzöld
só
késhegynyi őrölt szegfűbors
5 ek. vaj
60 dkg birkahús
bors, szerecsendió, cayenni bors
2-3 csípős zöldpaprika
Elkészítése:
A megtisztított hagymát és a cukkinit hajszálvékony karikákra szeleteljük. A paradicsom felét, valamint a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Az egészet összekeverjük sóval és szegfűborssal.
Vajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük a fűszerezett zöldséget, a tetején elosztjuk a ledarált, borssal, sóval, szerecsendióval, cayenni borssal fűszerezett húst. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és paradicsom-, paprikaszeletekkel, cukkinival beborítjuk. Megsózzuk, és két evőkanál vajjal meglocsoljuk.
Középmeleg sütőben megsütjük.