nlc.hu
Gasztro
Antiochiai muszaka

Antiochiai muszaka

A muszakát, mint sok mást, a Földközi-tenger keleti medencéjében sok helyen készítik. Ez az egyik változat.














Hozzávalók:


• 30 dkg vöröshagyma
• 40 dkg cukkini
• 30 dkg paradicsom
• 1 csomó petrezselyemzöld
• só
• késhegynyi őrölt szegfűbors
• 5 ek. vaj
• 60 dkg birkahús
• bors, szerecsendió, cayenni bors
• 2-3 csípős zöldpaprika


Elkészítése:

A megtisztított hagymát és a cukkinit hajszálvékony karikákra szeleteljük. A paradicsom felét, valamint a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Az egészet összekeverjük sóval és szegfűborssal.
Vajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük a fűszerezett zöldséget, a tetején elosztjuk a ledarált, borssal, sóval, szerecsendióval, cayenni borssal fűszerezett húst. Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és paradicsom-, paprikaszeletekkel, cukkinival beborítjuk. Megsózzuk, és két evőkanál vajjal meglocsoljuk.
Középmeleg sütőben megsütjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top