Hozzávalók:
80 dkg halfilé
só, bors
3 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
2 dl világos sör
4 szelet fehér kenyér
1,5 dl paradicsommártás
1 tk. liszt
1 dl tejszín
Elkészítése:
A halfilét négyfelé vágjuk és besózzuk. Mély serpenyőben a finomra vágott hagymát vajon megfonnyasztjuk, felöntjük sörrel, beletesszük a halszeleteket, sózzuk, borsozzuk. Lefedve lassan pároljuk.
Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk.
A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felére forralom. Hozzáöntjük a kevés liszttel elkevert tejszínt, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik. A mártást a halra öntjük, és így tálaljuk.