Hozzávalók
• 20 dkg olajos tonhal (konzerv)
• 50 dkg orsótészta
• 10 dkg fekete és zöld olajbogyó (vegyesen)
• 3-3 ek. kapribogyó (konzerv) és citromlé
• 1 gerezd fokhagyma
• 5 szardellagyűrű
• 1,25 dl olaj
• 2 ek. apróra vágott petrezselyem
• őrölt bors, só
Elkészítése
A tonhalat, az olajbogyókat és a kaprit lecsöpögtetjük. A szardellát kis darabokra vágjuk. Salátástálba tesszük a halat, meglocsoljuk az olajjal és a citromlével, majd belekeverjük a petrezselymet, az olajbogyókat, a kaprit, a zúzott fokhagymát, a szardelladarabokat, és borssal megszórjuk. Óvatosan összekeverjük. Sós vízben kifőzzük a tésztát, majd hideg vízzel leöblítjük. A halas keverékhez adjuk, átforgatjuk, és tálalásig hűtőbe tesszük.