Hozzávalók
• 1 kg burgonya
• 1 fej lilahagyma
• 50 dkg zöldbab
• 25 dkg császárszalonna
• 1-1 ek. olaj és apróra vágott tárkony
• 2 ek. apróra vágott petrezselyem
• 5 cl tárkonyecet
• őrölt bors, só
Elkészítése
A zöldbabot kettévágjuk, és sós vízben puhára főzzük. A császárszalonnát felkockázzuk, majd az olajban aranyszínűre pirítjuk. A burgonyát megmossuk, sós vízben puhára főzzük, meghámozzuk, vastagon felkarikázzuk, és a zöldbabbal vegyesen tálba rakjuk. Rászórjuk a szalonnakockákat a felkockázott hagymát, a fűszereket, és sóval, borssal meghintjük. A szalonna zsírját jól kikaparjuk a lábosból, és a zöldbab főzővizével összeforraljuk. A salátára locsoljuk, összeforgatjuk és hűtve tálaljuk.