nlc.hu
Gasztro
Angolos bélszín és epres-kivis joghurttorta

Angolos bélszín és epres-kivis joghurttorta

Mára egy "elegáns" ebédet álmodtunk meg: tûzdelt angolos bélszínt vegyes körettel, desszertnek pedig néhány szelet ínycsiklandozó epres-kiwis joghurttortát.



Tűzdelt angolos bélszín zöldséggel








  2  
Hozzávalók


  • 800 g lehetőleg bélszín törzs
  • 100 g Linco Family Margarin 
  • 60 g füstölt szalonna
  • só, őrölt bors



    Elkészítése

    A kellően előkészített (hártyázott és pácolt) bélszíntörzset a rostokkal párhuzamosan megtűzdeljük a szalonnacsíkokkal, sózzuk, borsozzuk és a serpenyőben felhevített zsiradékban minden oldalát megsütjük, majd előmelegített sütőben megsütjük ízlésünknek megfelelően teljesen vagy félig. Ha kész, rövid ideig pihentetjük és éles késsel szeleteljük, előmelegített tálra tálaljuk mellé halmozva a köretet.


    Javaslat:
    Köretként a bélszín mellé adhatunk rizst, burgonyakrokettet vagy párolt zöldséget. Ha az utóbbi mellett döntünk, személyenként 180-200 grammot számítsunk összességében. A zöldségeket tisztítás és darabolás után vajban kevés folyadékkal, alapvetően sóval, de ízlésünknek megfelelően bármilyen fűszerrel megpároljuk.



    Epres-kiwis joghurttorta


    Hozzávalók








  •   3  
    1 kész, kerek piskótatorta 1/3 része
  • 20 g instant zselatin
  • 100 g túró
    • 6 dl joghurt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 evőkanál méz
  • 4 kivi
  • 2 tasak tortabevonó zselé
  • 4 evőkanál zöld kivilikőr
  • 2 dl tejszín
  • 100 g szép eper
  • 20 g kókuszpehely
  • 1 evőkanál színes cukorgyöngy
  • citromfű levélkék


    Elkészítése

    A piskótatortát elharmadoljuk, az alsó lapot egy méretével azonos átmérőjű, kapcsos tortaformába tesszük (a többi piskótát egyéb célra felhasználjuk). A zselatint beáztatjuk 1/2 dl hideg vízbe. A túrót szitán áttörjük és a joghurthoz keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a mézet. A zselatint mérsékelt tűzön felolvasztjuk, majd egyenként hozzáadunk 2-3 evőkanál. joghurtkrémet, eldolgozzuk, és a krém egészéhez adjuk. Belesimítjuk a tortaformába, lefedjük, és 6 órára a hűtőbe tesszük.
    Tálalás előtt 1 órával a kiviket meghámozzuk, felszeleteljük, és a torta tetejére rendezzük. A felhasználási javaslat szerint elkészítjük a tortabevonó zselét, belekeverjük a likőrt, és egyenletesen bevonjuk vele a tortát. Legalább 1/2 órára hidegre tesszük.
    Lehúzzuk a tortáról a karikát, tálra emeljük. A tejszínt habbá verjük, és 8 dundi rózsát nyomunk a szeletek helyére, majd a félbevágott eperszemekkel, a kókuszpehellyel, színes cukorgyöngyökkel és citromfű levélkékkel díszítjük.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top