Hozzávalók
• 5 dkg ananász levével együtt (konzerv)
• 2 dkg mazsola
• 10 dkg rizs
• csipetnyi só
• 3,5 dl tej
• 4-4 dkg cukor és liszt
• 1 ek. vaj
• 2 tojássárgája
• a tetejére porcukor
• a sütéshez olaj
Elkészítése
Az ananászt lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A levébe beáztatjuk a mazsolát. A rizst sós vízben 5 percig főzzük, majd mély lábasba szedjük, és a tejjel 20 percig kislángon főzzük, közben gyakran megkeverjük.
Amikor kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, az ananászdarabokat, a lisztet, végül a tojássárgákat. Óvatosan megkeverjük, kihűtjük. Forró olajban kávéskanályni adagonként aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, majd porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk.