nlc.hu
Gasztro
Ananászos-rizses fánk

Ananászos-rizses fánk





Hozzávalók

• 5 dkg ananász levével együtt (konzerv)
• 2 dkg mazsola
• 10 dkg rizs
• csipetnyi só
• 3,5 dl tej
• 4-4 dkg cukor és liszt
• 1 ek. vaj
• 2 tojássárgája
• a tetejére porcukor
• a sütéshez olaj


Elkészítése

Az ananászt lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A levébe beáztatjuk a mazsolát. A rizst sós vízben 5 percig főzzük, majd mély lábasba szedjük, és a tejjel 20 percig kislángon főzzük, közben gyakran megkeverjük.
Amikor kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, az ananászdarabokat, a lisztet, végül a tojássárgákat. Óvatosan megkeverjük, kihűtjük. Forró olajban kávéskanályni adagonként aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, majd porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top