Hozzávalók:
• 520 g piros paprika
• 520 g sárga paprika
• 520 g zöld paprika
• 520 g uborka
• 520 g cukkíni
• 1000 ml víz
• 500 ml fehérbor (helyettesíthető vízzel)
• 500 ml almaecet
• 1 citrom leve
• 150 g cukor
• 1 tasak Dr. Oetker Kapros Savanyúságtartósító
Előkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, lemérjük. A paprikát csíkokra vágjuk, az uborkát karikára szeleteljük, a cukkínit pedig kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Az előkészített zöldségeket jól összekeverjük és üvegekbe rakjuk. A léhez kimérjük, majd összekeverjük a vizet, a fehérbort, az almaecetet és a cukrot. Hozzáadjuk még a citrom kifacsart levét és a savanyúságtartósítót. Az elegyet felforraljuk és 3 – 5 percig forrni hagyjuk. A zöldségeket a még forró lével leöntjük egészen az üveg pereméig. Az üveget jól lezárjuk és kihűlés után száraz, hűvös helyen tároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a fehérbor (minőségtől függően) befolyásolhatja (némileg lerövidítheti) a savanyú eltarthatóságát.
Tipp:
A recept elkészíthető 500 ml alma-, illetve borecet helyett 250 ml hagyományos ételecettel (10 %-os) is, ez esetben a víz mennyiségét növelni kell 250 ml-rel.