nlc.hu
Gasztro
Körtés sütemény

Körtés sütemény

Látványos desszert a körte zamatával. A rum sem hiányozhat!





Hozzávalók

• 4 császárkörte
• 5-5 dkg vaj, kukoricakeményítő és cukor
• 4 tasak vaníliáscukor
• 3 tojás
• só
• 1 ek. olaj
• 1 kk. vaníliaaroma
• 5.5 dkg liszt
• fél tasak élesztőpor
• 2 ek. rum


Elkészítése

A körtéket meghámozzuk, négyfelé vágjuk, a magházukat kivágjuk.
A vajat megolvasztjuk, a vaníliáscukorral elkeverjük, és enyhén barnára pirítjuk. A körtéket megforgatjuk a pirított cukorban, majd félretesszük.
A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra felverjük. A tojássárgákat, az olajat, a vaníliaaromát és a cukrot simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az élesztőt és a keményítőt, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot,
Kerek teflontepsibe rendezzük a körtéket, és ráöntjük a tésztát. Meleg sütőben aranyszínűre sütjük. Amikor kész, rummal meglocsoljuk, és cukorral megszórjuk. Langyosan tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top