nlc.hu
Gasztro
Málnás homoktorta

Málnás homoktorta

Nem kell megrémülni, nincs benne homok! Csak málna, narancs, mandula és egyéb finomságok!





Hozzávalók

• 60 dkg málna
• 12,5 dkg vaj
• 15 db háztartási keksz
• 8 dkg őrölt mandula
• 1 ek. narancsvirág-víz
• 2 ek. porcukor
• 1 narancs
• 1 kk. vaníliaaroma
• 15 dkg cukor
• 3 dkg mandulaforgács

 

Elkészítése

Megdaráljuk a kekszet, és mély tálba öntjük. Hozzáadjuk a habosra kevert vajat, az őrölt mandulát, a narancsvirág-vizet, majd óvatosan megkeverjük. Kezünket porcukorba mártva a tésztát egy kerek tortaformába mártva a tésztát egy kerek tortaforma aljára simítjuk. Folpackkal letakarjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük. Másnap a narancs levét, 1 dl vizet és a vaníliaaromát összekeverjük, felforraljuk, majd kislángon sűrűre főzzük. A málnát óvatosan a szirupba forgatjuk, a tűzről levesszük, és kihűtjük.

Tálalás előtt 1 órával a tésztáról a folpackot levesszük, a lecsöpögtetett málnaszemekkel megrakjuk, majd tálalásig újra hűtőbe tesszük. A mandulaforgácsot teflonban megpirítjuk, és a torta tetejére szórjuk. Tejszínhabbal vagy vaníliaöntettel tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top