Hozzávalók
• 60 g zsír
• 200 g vöröshagyma
• 500 g burgonya
• 100 g zöldpaprika
• 50 g paradicsom
• 15 g fűszerpaprika
• só, köménymag, fokhagyma
• víz, vörösbor
Elkészítése
A húsról a faggyú zömét gondosan távolítsuk el, majd vágjuk kockára a csonttal együtt, és forrásban lévő ecetes vízzel forrázzuk le, hagyjuk benne 6-8 percig, majd öblítsük le hideg vízzel. A vöröshagymát finomra, a zöldpaprikát és a paradicsomot kockára, a megtisztított burgonyát cikkekre vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A bográcsban felolvasztott zsírban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, a péppé zúzott fokhagymát, köménymagot és a leforrázott húst. Sózzuk és az egészet folyadék hozzáadása nélkül állandó rázogatás, mozgatás közben zsírjára pirítjuk, a tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát, kevés folyadékot – víz, vörösbor – hozzáadva, az egyenletesen parázsló tűz felett majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott burgonyát és ha szükséges utána ízesítjük, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és az egészet és készre főzzük. Forrón tálaljuk. Külön adhatunk hozzá apróra vágott erős paprikát, frissen sütött kenyeret.