nlc.hu
Gasztro
Avokádó krémleves és borjúpaprikás

Avokádó krémleves és borjúpaprikás

Hétvégi, kissé eklektikus menüajánlatunk avokádó krémleves és borjúpaprikás.



Avokádó krémleves





Hozzávalók

• 2 db érett avokádó
• 1 dl száraz fehérbor
• 60 g vaj vagy Linco Family margarin
• 1 csomó kapor
• 20 g liszt
• 50 g vöröshagyma
• 80 g füstölt sonka vagy gépsonka
• 2 dl tejszín
• só, őrölt fehér bors


Elkészítése

Az avokádót megtisztítjuk, a húsát felszeleteljük. A vöröshagymát és a sonkát finomra vágjuk. A vajat vagy margarint megolvasztjuk, beletesszük a vöröshagymát és megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a szeletelt avokádót, sózzuk, borsozzuk és együtt majdnem puhára pároljuk. Felöntjük 8 dl vízzel vagy húslevessel, és lassú forralással puhára főzzük. Az egészet szitán áttörjük vagy turmixgépben egyneműsítjük. A tejszínt a liszttel csomómentesre keverjük, és a lángra visszatett levesünket besűrítjük. Tálaláskor a csésze aljára tesszük a sonkát, rámerjük a forró levest, és kaporral díszítjük.


Borjúpaprikás

Hozzávalók



  • 600 g borjú apróhús
  • 100 g vöröshagyma
  • 100 g olaj vagy Linco Family margarin 
  • 80 g paradicsom
  • 80 g zöldpaprika
  • 20 g liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 10 g fokhagyma
  • só, fűszerpaprika


    Elkészítése

    A húst megmossuk, 1×1 cm-es kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a paradicsomot és a zöldpaprikát cikkekre vágjuk. A zsiradékot felhevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát, felengedjük kevés vízzel és a tűzre visszatéve zsírjára visszapirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott húst, megsózzuk és nagy lángon zsírjára sütjük – figyelve arra, hogy ne égjen le – kevés vizet aláöntve, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, és majdnem puhára pároljuk. Amíg a hús párolódik, elkészítjük a habarást. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel simára keverjük, és mielőtt a hús teljesen megpuhul, a pörkölthöz keverjük, és együtt az egészet kiforraljuk. Tálaláskor galuskát vagy tojásos galuskát adunk hozzá köretként, lehetőleg külön edényben. A borjúpaprikást díszíthetjük paprika- és paradicsomszeletekkel és tejföllel.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top