nlc.hu
Gasztro
Paprikás-paradicsomos orsótészta és kávépuding

Paprikás-paradicsomos orsótészta és kávépuding

Mai menüajánlatunk paprikás-paradicsomos orsótészta és kávépuding csokoládéöntettel.

Paprikás-paradicsomos orsótészta

Hozzávalók:
• 40 dkg orsótészta
• 1 piros húsú paprika
• 2 zsenge újhagyma
• 3 evőkanál olaj vagy Linco Family Margarin
• 3 paradicsom
• 1 gerezd fokhagyma
• 5 dkg reszelt sajt
• 1 csokor bazsalikom
• Knorr Delikát Ételízesítő, só

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük. A paprika magját és ereit eltávolítjuk, a húsát apróra vágjuk, és a hagyma fehér szárával együtt, 2 kanál olaj hozzáadásával addig turmixoljuk, amíg pépes lesz. A paradicsomot pár percre forró vízbe tesszük: ha a héja berepedezik, kivesszük, hideg vízbe mártjuk, és meghámozzuk. Két paradicsomot a paprikakrémhez adunk, és még egyszer turmixoljuk. A maradék olajban megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikakrémet, megszórjuk Delikáttal, és nagylángon 5 percig tovább főzzük. A főtt tésztát leszűrjük, a mártáshoz keverjük, és megszórjuk reszelt sajttal, borssal, valamint a megmaradt, felkockázott paradicsommal. Tépett bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Fortély
Az érett paradicsomnak gyakran nagyon sok a leve. Éppen ezért, hogy a mártásunk ne legyen folyós, a paradicsom levét, miután a héját lehúztuk, óvatosan nyomjuk ki.



Kávépuding csokoládéöntettel

Hozzávalók

• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 6 dl tej
• 1/2 dl erős kávé
• 100 g porcukor
• 4 g instant kávé
• Az öntethez
• 2 dl tejszín
• 20 g kakaópor
• 10 g liszt

Elkészítése

A pudingport a tasakon jelzett módon elkészítjük, majd hozzáadjuk a kávéfőzetet, a nescafét, és összedolgozzuk. A poharakat vagy kisebb üvegtálakat hideg vízzel kiöblítjük, egyenletesen elosztjuk benne a pudingot, és kihűlés után jégszekrényben dermesztjük. Közben elkészítjük a csokoládé öntetet. 1,5 dl tejet és 1 dl tejszínt felforralunk, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet, és állandó keverés mellett besűrítjük. Ha nagyon sűrűre sikerült, hűtsük le (szobahőmérsékletre) és tejszínnel hígítsuk fel. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük, a poharakban lévő megdermedt pudingra halmozzuk és meglocsoljuk a csokoládéöntettel. Díszíthetjük reszelt csokoládéval, ostyaszelettel vagy holipnivel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top