Gasztro

Hortobágyi húsos palacsinta és alma köntösben

Mai menüajánlatunk hortobágyi húsos palacsinta és alma köntösben.



Hortobágyi húsos palacsinta






Kattints a képre!


Hozzávalók


• 8 db sós palacsinta
• 300 g szárnyashús
• 40 g vöröshagyma
• 0,5 dl olaj
• 2 dl tejföl
• 0,5 dl habtejszín
• 20 g liszt
• só, fűszerpaprika, őrölt bors


Elkészítése

A vöröshagymát finomra, a húst apró kockákra vágjuk. A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a húst ellepje, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük. Az átszűrt mártásból annyit tesszünk bele, hogy kenhető legyen. Ezt a húsmasszát egyenletesen elosztjuk a palacsintákba, széleit felhajtjuk, összegöngyöljük. Tűzálló edénybe rakjuk, sütőben átforrósítjuk, és tálaláskor a forró paprikás mártással bevonjuk.


Alma köntösben





Hozzávalók


• 600 g borízű alma
• 30 g kristálycukor
• 3 db tojás
• 2,5 dl tej
• 0,3 dl rum
• 150 g liszt
• 50 g fahéjas porcukor


Elkészítése

Az almákat meghámozzuk, magházukat kifúrjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd kristálycukorral meghintjük, és tíz percig állni hagyjuk. A tojások sárgájából a tejjel, a rummal és a liszttel az átlagosnál valamivel sűrűbb palacsintatésztát készítünk, majd a tojásfehérjékből kemény habot verünk, és lazán hozzákeverjük. Az almaszeleteket egyenként beleforgatjuk a tésztába, kiemeljük, lecsepegtetjük, és bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Fahéjas porcukorral meghintve melegen tálaljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top