Kókuszos csirke
Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé,
1 zöldalma,
csipetnyi sáfrány,
1 evőkanál citromlé,
1,5 dl joghurt,
1 kávéskanál őrölt gyömbér,
4 evőkanál apróra vágott korianderlevél,
2 evőkanál kókuszreszelék,
1 szál újhagyma,
1 gerezd fokhagyma,
Knorr Delikát Szárnyas Fűszervarázs, vaj, őrölt bors, só.
Elkészítése
Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. A sáfrányt a citromlébe áztatjuk.
A joghurtot, a gyömbért, az almát, 3 evőkanál koriandert, a kókuszreszelék felét, csipetnyi sót és borsot összekeverünk, és tálalásig hűtőbe teszünk. 4 négyzet alakú alufóliát vajjal kikenünk. A húst a Delikát Szárnyas fűszerkeverékkel beszórjuk, majd felkockázzuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk. Salátástálban összekeverjük a hagymakarikákat, a citromlébe áztatott sáfrányt, a zúzott fokhagymát, a maradék koriandert és a kókuszreszeléket. Sóval, borssal ízesítjük, majd a húsra öntjük.
A keveréket elosztjuk a fóliákon, és hermetikusan lezárjuk a csomagokat. Barbecue-sütőn 25 percig sütjük. Amikor kész, a fóliákat kinyitjuk, és tányérokra tesszük, de nem vesszük le a fóliáról. A mártást külön kínáljuk mellé.
Ízes bukta
Hozzávalók
A tésztához
25 g élesztő
3,5 dl tej
2 db tojássárgája
80 g vaj
50 g porcukor
só
a tészta nyújtásához: 100 g liszt
a sütőforma kenéséhez: olaj
a töltéshez és a tálaláshoz: 300 g gyümölcsíz
a tésztakenéshez: 1 db tojás
a tetejére: 20 g porcukor
Elkészítése
A gyümölcsízt felmelegítjük, a sütőformát vékonyan megkenjük olajjal.
A gyúrt élesztős tésztáknál leírt módon elkészítjük a kelt tésztát, majd kb.
1 cm vastagra nyújtjuk. Éles késsel 8-10 cm-es négyzeteket (vagy, tetszés szerinti méretet) vágunk a kinyújtott tésztából. A felmelegített gyümölcsízből a felvágott tészta szélétől 2 cm-re vékony csíkot spriccelünk, majd a tésztát egyenként feltekerjük, egyik oldalát megkenjük olajjal, és kb. 1cm-re egymástól az előkészített sütőformába helyezzük. A formába helyezéskor figyeljünk arra, hogy a hajtott szélek alulra kerüljenek. Tetejét megkenjük felvert egész tojással, figyelve arra, hogy az oldalára ne folyjon le. A lemezre helyezett buktákat 15-20 percig utókelesztjük, majd 180 -200 fokos sütőben megsütjük. Amikor megsült, pihentetjük, majd kiszedjük, tálra rendezzük, és porcukorral megszórjuk.