nlc.hu
Gasztro
Tarhonyás zöldbableves és töltött sárgabarack rántva

Tarhonyás zöldbableves és töltött sárgabarack rántva

Mai menüajánlatunk tarhonyás zöldbableves és töltött sárgabarack rántva.



Tarhonyás zöldbableves







Hozzávalók



• 500 g zöldbab
• 80 g vöröshagyma
• 50 g húsos füstölt szalonna
• 100 g főtt füstölt sonka
• 150 g zöldpaprika
• 80 g paradicsom
• 100 g tarhonya
• 2 dl tejföl
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• só, fűszerpaprika


Elkészítése

A zöldbabot megtisztítjuk, 2 cm-es darabokra, a vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, és feldaraboljuk apró kockára, a paradicsom héját lehúzzuk (pár másodpercre forró vízbe tesszük), és kockákra vágjuk. A szalonnát apró kockára, a sonkát vékony csíkokra daraboljuk. A húsos szalonnát kiolvasztjuk, és leszűrjük. A zsírban a vöröshagymát megpirítjuk, a tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a zöldbabot, zöldpaprikát, paradicsomot. Együtt pár percig pirítjuk, majd felöntjük kb. egy liter vízzel. Ha felforrt, beletesszük a sonkát, a tarhonyát, és megsózzuk, majd fedő alatt takaréklángon (néha kevergetve) puhára főzzük, végül a tejfölt hozzáadva összemelegitjük (nem forraljuk fel, mert a tejföl kicsapódhat), és ha szükséges utánízesítjük. Tálaláskor megszórjuk a kisütött szalonnával és a finomra vágott zöldpetrezselyemmel.

Töltött sárgabarack rántva


Hozzávalók





• 16 db nem túl érett sárgabarack
• 60 g rizs
• 1,5 dl tej
• 1/2 rúd vanília
• 50 g kristálycukor
• 2 tojássárgája
• só

a bundázáshoz
• 2 db tojás
• 100 g liszt
• 200 g zsemlemorzsa

az öntethez
• 100 g barackíz
• 0,4 dl víz
• 0,2 dl rum


Elkészítése

A barackokat leforrázzuk, meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk, majd cukros szirupban óvatosan felforraljuk, kiszedjük, lecsurgatjuk. A rizst megmossuk, a vaníliás tejjel felforraljuk, és lefedve lassú tűzön puhára főzzük, majd megcukrozzuk. Még melegen a tojások sárgáját belekeverjük, aztán kihűtjük. A kihűlt barackokba egy-egy kiskanál főtt rizst teszünk, összeillesztjük a fél gyümölcsöket, majd a lisztbe, a tojásba, a morzsába beleforgatjuk, és bő, forró zsírban kisütjük. A barackízt a vízzel és a rummal jól elkeverjük és külön tálaljuk a forró gombócok mellé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top